Min fina röda ponny

Igår skickade min lillasyster en bild av en bild på mig och min fina röda ponny Balett. Jag blev sjukt sentimental och mindes allt kul hon och jag gjorde ihop. Jag köpte Balett när jag var 11-12 år och hade henne tills jag var 15 tror jag. Av nån anledning var killar roligare då och efter att ha blivit tvungen att flytta till ett stall utan tillgång till träningsmöjligheter kände jag att intresset svalnade och att Balett förtjänade bättre. Oj så jag grät dagen hon åkte! Saknar henne än idag och drömmer ofta om henne (oftast förvandlas hon till en orange moped av oklar anledning :D)
 
Många vet inte att jag har varit en ordentlig hästtjej. Jag fick min första häst när jag var 10 och sen köpte jag ju Balett som sagt nåt år efter då första hästen dog. Jag började "rida" när jag var 4 år gammal och jag hade faktiskt talang. Balett var en riktig läromästare. 144 cm hög och hon och jag hoppade oxrar på 152 cm på träning för Jana Wannius. Vi var även planerade att tävla junior-SM i dressyr men det blev aldrig av då stallet jag hade henne på förstörde ryggen på henne. Jag hade henne på en ridskola och lånade ut henne några dagar i veckan till barnlektioner för att hinna med skolan, men de tyckte det var en bra idé att slänga upp en vuxen människa och ha en gymkhana-lektion(!!!!). Eftersom hon inte kunde lånas ut efter det fick jag flytta då de "inte hade nån använding" för henne längre. Sjukt dålig stil. Men det var efter det intresset svalnade när jag fick ha henne i ett litet stall och uteritt var enda alternativet för ridning. Eftersom vi var så duktiga ihop kändes det fel och jag sålde henne till slut till en underbar familj med två små döttrar som skulle börja sin karriär inom dressyr.
 
Vi hade sjukt roligt ihop i alla fall jag och Balett. På somrarna hade jag henne och en häst till vid vår sommarstuga och vi (jag och min bästa vän Fia mestadels) badade, red vilse, plockade svamp och låg och solade på hästryggarna i hagen. En gång red jag till mormor och Balett fick ett äpple och jag en kanelbulle som vi mumsade på. Sen alla träningar och tävlingar! Jag lärde mig så mycket av min fina röda ponny och jag kan sakna henne än idag som sagt.
 
Kul grej är att Baletts svans och mitt hår hade samma röda nyans. På den tiden färgade jag ju inte mitt hår orange utan hade mitt naturliga röda.
 
Hästintresset blev väl mer eller mindre lagt på is efter det. Det är svårt att hålla det igång utan att ha en egen häst kan jag tycka. Jag hjälpte ibland till att rida min fasters hästar och när jag tagit studenten hjälpte jag henne även att rida in en häst och så. Idag har jag väl inte suttit på en häst sen sommaren 2013 och jag kan sakna det så sjukt mycket! Jag har dock inte ekonomin att ha en egen häst men en dag så!

Kommentera här: